Виборці 13-го округу села Гатне вручили доручення депутату Гатненської сільради Вадиму Вахненку

Виборці 13-го округу села Гатне вручили  доручення депутату Гатненської сільради Вадиму Вахненку

20 серпня 2017 року о 19:00 годині в селі Гатне на розі вулиць Чумацької та Кленової відбулись збори виборців 13 округу с. Гатне за участю депутата Гатненської сільської ради Вадима Вахненка, щоб обговорити та вручити депутату доручення для вирішення проблем на окрузі.

В дорученні виборців йшлося про низку проблем округу, серед яких забезпечення освітленням проблемних вулиць, встановлення пішохідних тротуарів, асфальтування доріг, а також встановлення пам’ятного знаку Герою “Небесної Сотні” з Гатного Віктору Швецю та інше.

Крім того, виборці депутата Вахненка також вручили йому доручення з приводу дотримання сільським головою, депутатським корпусом та виконавчим комітетом Гатненської сільської ради  закону України “Про доступ до публічної інформації” та закону “Про статус депутатів місцевих рад”.

Ці пункти по суті відображають колективне звернення мешканців села Гатне з приводу оприлюднення на офіційному сайті сільради інформації так, як цього вимагають згадані закони. Це звернення  було зареєстроване раніше іншими мешканцями села.

Варто зазначити, що за чотири дні до зборів, коли виборці зустрічались з депутатом особисто, щоб його запросити на збори, Вадим Вахненко заявив, що нібито просто запрошення віч-на-віч йому недостантньо і сказав, що потрібно через сільську раду також повідомити про проведення зборів виборців округу. Хоч це було і не обов’язково, бо не передбачено законом, але ініціативна група пішла назустріч і надіслала запрошення депутату на збори через сільську раду.


На самих зборах виборців депутат Вахненко також заявляв, що збори не являються легітимними так як немає більшості виборців. Однак в законі України “Про статус депутатів місцевих рад” не передбачено обов’язкову явку більшості виборців округу. А саме, пункт 3 статті 17 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” твердить, що “доручення  виборців  депутатові  місцевої  ради  має  бути підтримане більшістю учасників зборів”. Врешті-решт, норма закону “Про статус депутатів місцевих рад” виконана без будь-яких порушень, за доручення проголосувало більшість присутніх на зборах виборців, як того вимагає закон. Доручення депутатові таки вручили, а він поставив підпис що прийняв до відому.

Гатне Інфо